REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Čudesan finiš Damira Martina za broncu u Tokiju

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.07.21. | 08:17

Hrvatski veslač ostvario je novi veliki uspjeh, uzeo je treću olimpijsku medalju u karijeri

Damir Martin je čudo od čovjeka, hrvatski veslač u samcu uzeo je treću olimpijsku medalju u životu, u Tokiju je na fantastičan način došao do bronce. Zlato je pripalo Grku Ntouskosu, a srebro Norvežaninu Borchu, ali za nas je bronca Martina impresivan rezultat. Najprije zbog načina na koji je odveslao finiš utrke, bio je četvrti na 1000 metara pa opet četvrti na 1500 metara, a onda u ludoj završnici ušao u cilj ispred Danca Sverrija Nielsena, sa samo 15 stotinki prednosti. U posljednjih 500 metara nadoknadio je dvije sekunde zaostatka, to mogu samo istinski prvaci. Jasno da je nakon utrke bio potpuno iscrpljen, u izjavi za HRT teško je pronalazio riječi.

„Isuse, što sam izvukao! Ne mogu do zraka, ne znam otkud početi. Ujutro sam se probudio i na mobitelu imao preko 90 poruka podrške, društvene mreže sam ugasio, imao sam preko 200 nepročitanih poruka prije tri dana tako da ne znam što bi rekao. Hvala svima na podršci, ovo je za sve vas, a najviše za mog trenera Srećka Šuka koji nikada nije odustajao. Te naravno Peru Kuterovca koji me gurao i gazio kao da sam prvi put na treningu. Hvala svima što ste me pratili u ovih pet godina i kada nisam bio ni blizu vrha, bili ste uz mene, nemam riječi“, rekao je u dahu 33-godišnji Vukovarac.

Nakon Rija gdje je u fotofinišu ostao bez zlata u duelu s Maheom Drysdaleom naš je skifist prošao teško razdoblje u karijeri. Mučile su ga ozljede, morao je na operaciju kuka 2019. godine i dobro mu je došla odgoda Olimpijskih igara za 2021. godinu. Stigao se pripremiti i sada je opet među elitom. Sasvim je jasno, zaslužio je Martin ovakav veliki uspjeh i može biti izrazito ponosan na broncu u Tokiju. O finišu utrke na Sea Forest Waterwayu još će se dugo pričati, Damir Martin je nevjerojatan sportaš i za to je nagrađen trećom olimpijskom medaljom u životu. Srebro u Londonu, srebro u Rio de Janeiru i bronca u Tokio, impresivno, fantastično, nenadmašno.


Ostale Vijesti